Artister

Vi samarbetar med följande artister och ensembler:

  • Margareta Bengtson, kompositör, sångerska och harpist, med ett förflutet i och som medgrundare av sångensemblen The Real Group och som sångerska i en rad sammanhang. Margareta framträder i olika konstellationer, ofta som sångsolist. I det mindre sammanhanget sjunger och spelar Margareta visor, psalmer, pop och folkmusik.
  • LISAS — en duo bestående av Lisa Rydberg, fiol, och Lisa Långbacka, accordeon — två unika röster från den svenska folkmusikscenen. Duon bildades 2011. De uppträder med bland andra Lena Willemark, Trondheimsolistene samt Gjermund Larsen och The Danish National Vocal Ensemble.
  • Elise Einarsdotter och Olle Steinholtz, som är nestorer i svensk jazz. Elise har en lång och meriterad karriär som kompositör, bandledare, pianosolist och lärare med specialkunskaper om pianoimprovisation. Hon mottog 2019  Kungliga Musikaliska Akademiens ”Medaljen för tonkonstens främjande” och ett av Jazzsveriges allra finaste priser – P2 Guldkatten – för en lång och framgångsrik karriär. Olle har en lång karriär som kontrabasist i olika grupper.
  • Mathias Algotsson har sedan mitten av nittiotalet varit en uppskattad jazzpianist och har spelat runt om i världen med välkända namn som t.ex. Barbara Hendricks, Magnus Lindgren och Rigmor Gustafsson. Han spelar även solopiano och har regelbundna duosamarbeten med Margareta Bengtson (från the Real Group) och cellisten Svante Henryson. Mathias har en förmåga att förflytta sig mellan olika genrer och stilar och är också en omtyckt kompositör. Han har, förutom till egna grupper, skrivit musik bland annat till Sofia Vokalensemble, Gustaf Sjökvists Kammarkör och S:t Görans Kammarkör och är publicerad på Gehrmans Musikförlag. Mathias har gjort sex album i helt eget namn, bl.a. två trioalbum på japanskt skivbolag och nu senast ”Home at Work Again” med egen kvartett, denna gång utan slagverk. Mathias har förutom i Europa också turnérat ett flertal gånger i Japan (duo och trio) och har tilldelats Sollentuna kommuns stora kulturstipendium 2019, stipendier från STIM, SKAP, Konstnärsnämnden och ”Dompans Guldsax” som den ende ”icke-saxofonist” att få Arne Domnérus jazzpris.
  • Johan Setterlind från Värmland är sedan 90-talet en etablerad trumpetare och kompositör. Johan har hörts förutom med egen kvartett och duo med bl.a Bernt Rosengren, Elise Einarsdotter, Lars Sjösten, Christina och Rigmor Gustafsson, Svante Turesson, Tina Ahlin, Mauro Scocco och Carin Lundin. Han medverkar på ett flertal jazz-CD-skivor som solist och kompositör och som trumpetare på flera filmmusikinspelningar, SVT- och SR-produktioner, samt soul- och electronicainspelningar.  Johan har tillsammans med pianisten Mathias Algotsson givit ut CDn Where or When. På senare år har han uppmärksammats för sin medverkan i Henning Mankels pjäs Driving Miles på Oktoberteatern. Johan har tilldelats Skaps stipendium.

Det finns en del inspelningar med Gentle Musics artister på vår YouTube-hemsida.

På bilden övre del ser ni Lisa L, Lisa R, Olle, Margareta, Johan och Elise. På den nedre delen ser ni Mathias till vänster.